Virtuaalitunnit – Mitä ne on?


TÄRKEÄÄ!
Meillä EniWeillä on käytössä kaksi virtuaaliluokkaa: Virtuaaliluokka EniWei sekä Virtuaaliluokka Liitu. Tämä ohje koskee Virtuaaliluokka EniWeitä. Jos tarvitset tietoa Virtuaaliluokka Liitua, lue sen sijaan nämä ohjeet.


Virtuaalinen teoriaopetus (etäteoria, virtuaalitunti, virtuaaliteoria) suoritetaan verkossa.

Virtuaaliteoria tarkoittaa autokoulun teoriaopiskeluja suorittamista internetissä. Virtuaalitunnilla on paikalla liikenneopettaja, jonka johdolla opiskelu on tehokasta, laadukasta, interaktiivista ja mukavaa ryhmäopetusta. Kyseessä on reaaliaikainen videoyhteys opettajan ja oppilaiden välillä.

Tunneilla käymme läpi opiskeltavat asiat saman materiaalin kautta kuin luokkamuotoisessakin opetuksessa ja sinulla on mahdollisuus keskustella ja kysyä opetukseen ja autokoulun suorittamiseen liittyvistä asioista, aivan kuten kiinteässä luokkahuoneessa.
Käytössäsi on sama Webauton sähköinen oppimateriaali, josta löytyvät itseopiskeluun sisältyvä materiaali, teoriakoeharjoittelun materiaali sekä aikajana, josta näet oppituntien lukujärjestyksen.

Yhden oppitunnin kesto on 45 min. Voit osallistua oppitunnille esim. kotona. Paikka jossa olet, tulee olla riittävän rauhallinen ja mahdollistaa keskittymisen opiskeluun. Oppitunneille voit osallistua tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä. Saat EniWeiltä ohjeet opiskelun aloittamiseen.

PC tai Mac tietokoneen, jossa on vähintään 2Mbps nettiyhteys sekä hyvälaatuinen webkamera, kaiuttimet sekä mikrofoni. Suositeltavaa on kuitenkin käyttää kuulokemikrofonia.
TAI
Puhelin tai tabletti, jossa on Android tai iOS, etukamera vähintään 2 Mpix ja nettiyhteys vähintään 1,2 Mbps. Suositeltavaa on myös käyttää kuulokemikrofonia, esimerkiksi hands free-sarjaa.
SEKÄ
Rauhallinen tila, jossa voit keskittyä täysillä oppituntiin.
Varaa lähelle myös muistiinpanovälineet.
 1. Kytke ensin kuulokkeet ja mikrofoni. Myös puhelimella ja tabletilla kannattaa käyttää kuulokkeita, vaikkapa hands free-sarjaa.
  Tarkista myös että webkamera on kytketty tai puhelimen/tabletin etukamera ei ole peitetty.
 2. Klikkaa tätä linkkiä: http://zoom.us/j/4445553800
  1. PC ja Mac: Jos sinulla ei ole jo asennettuna Zoom-ohjelmaa, tallenna tiedosto ja asenna se.
   Muuten anna lupa Zoom meetings-ohjelman käynnistämiseen
  2. Android ja iOS (puhelin tai tablet): Jos Zoom-ohjelmaan ei ole asennettuna, paina ”Download from” ja siirryt sovelluskauppaan. Asenna Zoom Cloud meetings-ohjelma.
 3. Jos ohjelma ei avaudu automaattisesti, avaa Zoom-ohjelma ja paina ”Join a Meeting”-nappia.
  Näin voit myös liittyä suoraan tunnille

  1. Meeting ID on 444 555 3800.
  2. Kirjoita alle oma nimesi (etu- ja sukunimi).
   TÄRKEÄÄ!
   Jos nimeä ei kirjoiteta tai se on väärin, on riski että tuntia ei katsota suoritetuksi ja voi joutua suorittamaan tunnin uudestaan.
  3. Klikkaa ”Join Meeting”
  4. Anna salasana jonka olet saanut autokoululta, jos sitä kysytään.
 4. Osallistu tunnin kulkuun aktiivisesti. Lisäohjeita saat tunnin opettajalta.
Meiltä voit vuokrata iPad mini 3 kuulokemikrofonilla ja nettiyhteydellä virtuaaliteorian ajaksi.
Vuokran lisäksi sinulta veloitetaan panttimaksu 150€, jonka saat takaisin, kun palauta iPadin ja tarvikkeet vahingoittumattomana takaisin.
Voit vuokra-aikana surffata netissä, mutta ohjelmia et saa asentaa iPadille.
Tee ensin varaus virtuaaliteoriatunnille kuljettajaopetus.fi-sivustolla. Myös virtuaaliteoriaan on ryhmäkoko rajoitus. Siksi varaus on välttämätön.
Varauksen voit tehdä ”aikajana”-välilehdellä sinun yläosasta.
Jos tulevat tapahtumat eivät näy, klikkaa oikeasta sivusta ”valikko” laatikkoa ja sitten ”Näytä varaamattomat teoriat”.
Luet kirjasta tulevia tunteja koskevat alueet ja teet ennakkotehtävät kuljettajaopetus.fi-sivustolla. Kuten perinteisillä tunneilla, kännykkä tulee olla myös virtuaalitunnilla äänettömällä viesti- ja puheluilmoitusten osalta.
Valitettavasti emme voi tietää täyttääkö puhelimesi/tablet/tietokone vaatimukset.
Yksi tapa on katso puhelimen tai tabletin tiedot vaikkapa gsmarena.com nettisivulta.
Artikkeli: "Virtuaaliluokka EniWei UKK" muokattiin viimeksi 23.8.16. Muokkaaja: Jukka Vainikainen