Virtuaalitunnit – Mitä ne on?


TÄRKEÄÄ!
Meillä EniWeillä on käytössä kaksi virtuaaliluokkaa: Virtuaaliluokka EniWei sekä Virtuaalitunnit. Tämä ohje koskee Virtuaalitunteja. Jos tarvitset tietoa Virtuaaliluokka EniWeistä, lue sen sijaan nämä ohjeet.


Virtuaalinen teoriaopetus (etäteoria, virtuaalitunti, virtuaaliteoria, virtuaaliluokka) suoritetaan verkossa.

Virtuaaliteoria tarkoittaa autokoulun teoriaopiskeluja suorittamista internetissä. Virtuaalitunnilla on paikalla liikenneopettaja, jonka johdolla opiskelu on tehokasta, laadukasta, interaktiivista ja mukavaa ryhmäopetusta. Kyseessä on reaaliaikainen videoyhteys opettajan ja oppilaiden välillä.

Tunneilla käymme läpi opiskeltavat asiat saman materiaalin kautta kuin luokkamuotoisessakin opetuksessa ja sinulla on mahdollisuus keskustella ja kysyä opetukseen ja autokoulun suorittamiseen liittyvistä asioista, aivan kuten kiinteässä luokkahuoneessa.
Käytössäsi on sama Webauton sähköinen oppimateriaali, josta löytyvät itseopiskeluun sisältyvä materiaali, teoriakoeharjoittelun materiaali sekä aikajana, josta näet oppituntien lukujärjestyksen.

Yhden oppitunnin kesto on 45 min. Voit osallistua oppitunnille esim. kotona. Paikka jossa olet, tulee olla riittävän rauhallinen ja mahdollistaa keskittymisen opiskeluun. Oppitunneille voit osallistua tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä. Saat EniWeiltä ohjeet opiskelun aloittamiseen.

Meillä EniWeillä on käytössä kaksi virtuaaliluokkaa: Virtuaaliluokka EniWei sekä Virtuaaliluokka Liitu. Tämä ohje koskee Virtuaaliluokka Liitua. Jos tarvitset tietoa Virtuaaliluokka EniWeistä, lue sen sijaan nämä ohjeet.

PC tai Mac tietokoneen, jossa on vähintään 2Mbps nettiyhteys sekä hyvälaatuinen webkamera, kaiuttimet sekä mikrofoni. Suositeltavaa on kuitenkin käyttää kuulokemikrofonia.
TAI
Puhelin tai tabletti, jossa on Android tai iOS, etukamera vähintään 2 Mpix ja nettiyhteys vähintään 1,2 Mbps. Suositeltavaa on myös käyttää kuulokemikrofonia, esimerkiksi hands free-sarjaa.
SEKÄ
Rauhallinen tila, jossa voit keskittyä täysillä oppituntiin.
Varaa lähelle myös muistiinpanovälineet.
 1. Kytke ensin kuulokkeet ja mikrofoni. Myös puhelimella ja tabletilla kannattaa käyttää kuulokkeita, vaikkapa hands free-sarjaa.
  Tarkista myös että webkamera on kytketty tai puhelimen/tabletin etukamera ei ole peitetty.
 2. Sinulla on mahdollisuus käydä testaamassa tietokoneesi mikrofonin ja kaiuttimien toimivuutta etukäteen tästä linkistä tai kirjoittamalla osoitekenttään https://virtuaaliluokka.adobeconnect.com/testihuone/
  Kuulokkeita tai kaijutinta testatessasi varmista, että kaiuttimen äänenvoimakkuus on sopiva.
 3. Varsinaiselle tunnille osallistuminen:
  Klikkaa tätä linkkiä: https://www.virtuaaliteoriat.fi/eniwei

  1. PC ja Mac: Sinulle aukeaa ikkuna virtuaaliluokkaan kirjautumiseen, johon kirjoitat oma etunimi ja oma sukunimi niille varattuihin kohtiin (ei siis mitään nimimerkkejä tms. esim. Jukka Vainikainen) ja painat ”Siirry virtuaaliluokkaan” -nappulaa ja olet oppitunnilla.
   TÄRKEÄÄ!
   Jos nimeä ei kirjoiteta tai se on väärin, on riski että tuntia ei katsota suoritetuksi ja voi joutua suorittamaan tunnin uudestaan.
  1. Android ja iOS (puhelin tai tablet):
   Jos Adobe Connect Mobile-ohjelmaan ei ole asennettuna, paina ”Get Adobe Connect Mobile” ja siirryt sovelluskauppaan. Asenna Adobe Connect Mobile-ohjelma.
   Klikkaa “Open Adobe Connect Mobile”
   Klikkaa “Next” jos se ilmestyy
   Klikka “Guest”
  2. Kirjoita oma etunimi ja oma sukunimi niille varattuihin kohtiin (ei siis mitään nimimerkkejä tms. esim. Jukka Vainikainen) ja painat ”Siirry virtuaaliluokkaan” -nappulaa ja olet oppitunnilla.
   TÄRKEÄÄ!
   Jos nimeä ei kirjoiteta tai se on väärin, on riski että tuntia ei katsota suoritetuksi ja voi joutua suorittamaan tunnin uudestaan.
  3. Klikka “Enter”
 4. Osallistu tunnin kulkuun aktiivisesti. Lisäohjeita saat tunnin opettajalta.
Luet kirjasta tulevia tunteja koskevat alueet ja teet ennakkotehtävät kuljettajaopetus.fi-sivustolla. Kuten perinteisillä tunneilla, kännykkä tulee olla myös virtuaalitunnilla äänettömällä viesti- ja puheluilmoitusten osalta.
Valitettavasti emme voi tietää täyttääkö puhelimesi/tablet/tietokone vaatimukset.
Yksi tapa on katso puhelimen tai tabletin tiedot vaikkapa gsmarena.com nettisivulta.
Meiltä voit vuokrata iPad mini 3 kuulokemikrofonilla ja nettiyhteydellä virtuaaliteorian ajaksi.
Vuokran lisäksi sinulta veloitetaan panttimaksu 150€, jonka saat takaisin, kun palauta iPadin ja tarvikkeet vahingoittumattomana takaisin.
Voit vuokra-aikana surffata netissä, mutta ohjelmia et saa asentaa iPadille.
Artikkeli: "Virtuaaliteoriat UKK" muokattiin viimeksi 5.6.17. Muokkaaja: Jukka Vainikainen